Hrvatsko društvo za robotiku - Uvod u robotiku - vježbe

Projekt "Uvod u robotiku"

Osnovne informacije o projektu

Naziv projekta: "Uvod u robotiku".
Broj Ugovora: UP.04.2.1.10.0011.
Korisnik Ugovora: Udruga "Hrvatsko društvo za robotiku".
Trajanje projekta: 18 mjeseci, od 29. 12. 2020. do 29. 06. 2022.
Ukupan iznos potpore:  2.955.293,39 HRK.
Projekt je sufinanciran 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz državnog proračuna.

Partneri u projektu

Udruga "Robofreak"
Dragutina Rakovca 36
42000 Varaždin


"Sveučilište u Zagrebu"
"Prirodoslovno-matematički fakultet" (PMF)
Horvatovac 102a
Zagreb

Kratki opis projekta

"Hrvatsko društvo za informatiku" i udruga "Robofreak", u partnerstvu s "Prirodoslovno-matematičkim fakultetom", kroz suradnju s nizom lokalnih robotičkih klubova, ojačat će kapacitete uključenih OCD-ova i značajno unaprijediti aktivnosti u području STEM-a za djecu i mlade.

Ciljevi projekta

  1. Unaprijediti kapacitete OCD-ova za provedbu programa u području popularizacije STEM-a.
  2. Unaprijediti suradnju organizacija civilnoga društva te odgojno-obrazovnih i visokoobrazovnih institucija u području popularizacije STEM-a.
  3. Povećati broj aktivnosti s ciljem popularizacije STEM-a s djecom i mladima.

Očekivani rezultati projekta

Jačanjem kapaciteta svih uključenih dionika te nabavom opreme, koja će ostati na raspolaganju robotičkim klubovima, stvorit će  se dobri uvjeti za rad koje će klubovi znati višestruko iskoristiti i multiplicirati rezultate projekta. Očekuje se i dizanje svijesti javnosti, promocija uključenih  dionika, stvaranje novih suradnji i jačanje postojećih, što će sve dovesti do pozitivnih učinaka na dugoročnoj razini. Možemo očekivati da će provedba aktivnosti projekta rezultirati povećanjem broja učenika i studenata iz lokalnih sredina u kojima će se organizirati radionice, koji nastavljaju školovanje u STEM područjima te koji dalje nastavljaju, kao volonteri i članovi udruga, rad na popularizaciji STEM-a.
Projekt "Uvod u robotiku" sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, poziv "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a". Relevantne stranice: Sadržaj vježbe za virtualne radionice isključiva je odgovornost Hrvatskog društva za robotiku.